Publicerad i gratismaterial, matematik, skolstart, tydliggörande pedagogik

Escape nya matteböcker

Fick tips från Camilla Askebäck Diaz om att göra ett Escape room till elevernas nya matteböcker Matematik Alfa och Matematik Beta. Hon hade gjort ett för sina 7:or ifjol och delar frikostigt med sig av det på sin blogg. Fantastiskt bra ju! Jag har nu gått igenom hennes och samtidigt påbörjat ett eget för 4:ornas bok till att börja med. Jag har bara lärarguiden hemma så jag väntar med att färdigställa helt tills jag har elevboken framför mig men jag är på god väg! När 4:ans är helt klar kommer jag att kopiera den och göra nästan identisk för 5:orna och så får de arbeta med det parallellt i klassrummet i par. Det är tanken i nuläget i alla fall. 🙂

4:ornas färgmatchas till grön medan 5:ornas kommer att bli blå – precis som böckerna. Har lärt mig massor medan jag pulat på med detta! Tidigare har jag bara använt Google Formulär till enkäter och anmälningsformulär men hittade nya passande funktioner till detta (för mig) nya ändamål. Som hur man gör olika avsnitt (‘likhetstecknet’ längst ner i högra kolumnen) samt styr rätta svar med hjälp av ”Svarsvalidering”. Tog en skärmdump för att visa de alternativ jag valde.

Som intro av matteböckerna ska eleverna alltså få leta sig igenom detta Escape room – mitt allra första! Istället för att jag ska hålla låda och gå igenom upplägget av boken. Tror det blir toppen!

En reaktion till “Escape nya matteböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s