Publicerad i gratismaterial, matematik, skolstart

Escape Alfa och Beta

Nu är jag klar med mina första Escape rooms där eleverna ska få lära känna matematikböckerna Alfa (åk 4) och Beta (åk 5). Idén och inspiration kommer från Camilla Askebäck Diaz som jag redan skrivit om och hon hjälpte mig också med hur jag skulle få till delningslänkar. Fantastiskt!

Klicka på respektive årskurs för att göra en egen kopia av googleformuläret och så kan du redigera och fixa precis som du vill ha det! Åk 4 och åk 5.

5:ans variant fick en superfin blå färgställning som matchar boken.

Här kan du testa 4:ans version direkt på denna sida för att se hur det fungerar:

5 reaktioner till “Escape Alfa och Beta

  1. Är Escape Alfa och Beta kopplat till nya eller gamla upplagan av boken? Så himla fina de är! Jag använder dem gärna ifall de är till rätt bok 🙂

    1. Jag hade 80 min till mitt förfogande och hade först en inledning om syftet med lektionen – att lära känna sina splitternya matteböcker och att samarbeta i par. Jag hade också förberett årskurspar (eftersom det är en åldersblandad 4-5:a) så inledningen innehöll också att en del skulle byta platser. 60 min kan räcka men då måste de komma igång direkt om några kan behöva lite mer tid (vilket enstaka par behövde i min klass). De flesta han klart på utsatt tid och fick extrauppgifter. Ledtråduppgifterna var svårast att klura ut. Kul grej var det i alla fall – mycket roligare än att jag skulle få stå och berätta allt rakt upp och ner. Dessutom blev det en samarbetsövning vilket de klarade galant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s